A A A

 

Persoonlijke zorg en begeleiding

Gera Schoorlemmer, het gezicht achter Het Zorgmakelaarskantoor, is al sinds 1987 actief werkzaam in de zorg. Uit eigen ervaring weet zij dat er heel veel kan op het gebied van zorg en begeleiding, maar dat dit voor zorgbehoevenden en/of naasten lang niet altijd duidelijk is. Het Zorgmakelaarskantoor biedt u de helpende hand bij de aanvraag en inkoop van zorg in de breedste zin van het woord.

 Onze belangrijkste kenmerken zijn:

  • Persoonlijk
  • Betrouwbaar
  • Probleemoplossend
  • Eén vaste contactpersoon
  • Geen vraag of probleem is voor ons te moeilijk
  • Geruststellend in een zorgelijke tijd

Het zorgmakelaarskantoor kan u op verschillende manieren begeleiden en adviseren. Bijvoorbeeld bij het beantwoorden van uw vragen omtrent het krijgen van zorg en begeleiding. Daarnaast bieden wij diensten aan op het gebied van diverse zorgtaken. Van huishoudelijke hulp, persoonlijke zorg tot complexe verpleegkundige handelingen. Via ons uitgebreide netwerk vinden wij altijd wel iemand die precies de hulp en zorg kan leveren waar u behoefte aan heeft. U bepaalt hoe en wanneer u hulp wilt en wij regelen de rest. Hierdoor hoeft u uw leven niet in te stellen op de hulpverlening, maar kunt u zelf het heft in eigen hand houden.

Missie en visie

“Zorgt voor zorg”

Door de kleinschalige opzet met behulp van zelfstandige zorgverleners willen wij maximale ruimte bieden aan de zelf- en samenredzaamheid van zorgvragers. Daarbij wordt de inzet van de mantelzorger niet uit het oog verloren. Continuïteit en betrokkenheid hebben wij hoog in het vaandel staan.

Wij streven er naar dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Onze doelgroep is zeer groot en in alle leeftijdscategorieën. Daarbij streven wij er niet naar om de grootste organisatie te worden maar wel de beste.

VISIE

Bij Het Zorgmakelaarskantoor staat het welzijn van de zorgvrager centraal. Wij willen zorg organiseren naar wens en behoefte van de zorgvrager. Dit wil zeggen dat wij de zorg organiseren naar de visie, normen, waarden en gewoontes van de zorgvrager. Op die manier kijken we samen naar de mogelijkheden van de zorgvrager in plaats van de onmogelijkheden. Daar waar andere organisaties vastlopen ziet Het Zorgmakelaarskantoor wel mogelijkheden. De wensen willen wij vastleggen in het zorgleefplan van de zorgvrager.  Hierdoor willen wij het dagelijks leven zo min mogelijk beïnvloeden. Wij passen ons aan aan de zorgvrager en niet andersom.

Klanttevredenheid

Het Zorgmakelaarskantoor voert iedere twee jaar een cliënttevredenheidsonderzoek (CQI) uit onder de cliënten van het Zorgmakelaarskantoor. Het gemiddelde cijfer voor de ervaringen met de zorg thuis vanuit Het Zorgmakelaarskantoor is een 9.1.

Klik hier voor de uitkomsten van de CQI in een factsheet.